11. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ExxonMobil ei suuda gaasimaardlaid müüa

Põhja-Ameerika suurim energeetikakompanii ExxonMobil ei suuda müüa nelja Kanadas asuvat gaasivälja, sest madal maagaasi hind pole potentsiaalsete ostjate jaoks atraktiivne, kirjutas Bloomberg.

4. mail müüki pandud maardlatele pole seni tehtud ühtki pakkumist, kinnitas ettevõtte üks juhte Bruce Rauch. Kahes maardlas pumbatakse aktiivselt nii gaasi kui ka naftat, kaks maardlat seisavad aga jõude.

Seitsme ja poole aasta madalaimale tasemele langenud gaasi hind on põhjustanud paljudes ettevõtetes töökohtade koondamisi ning kulude kokkuhoidu. Tarbimise langus ning ületootmise tõttu on Texase ja Louisiana energeetikakompaniid pumbanud 1,055 triljonit kuupjalga gaasireservuaaridesse. Sellest kogusest piisab New Yorgi osariigi nõudluse rahuldamiseks peaaegu 11 kuuks.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077