1. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nõo Lihatööstus alustas eksporti Leetu

Eesti üks suuremaid lihatööstusi AS Nõo Lihatööstus alustas eelmisel nädalal toodete eksporti Leetu, lihatööstuse müügidirektori Simmo Kruustüki sõnul on hetkel lepingud sõlmitud Leedu Maxima ja Prismaga, kuid plaanis on siseneda selle aasta jooksul ka teistesse kaubanduskettidesse, teatas ettevõte.

Uue sihtriigi tarbeks töötati välja ka uus kaubamärk. Eesti turul tuntud ja hinnatud Nõo Lihavürst kohandati ümber Leedupärasemaks ja võeti kasutusele Noo Burmistro. Seega müüakse AS Nõo Lihatööstuse tooteid Eestis Nõo Lihavürsti, Lätis Noo Cepeškungsi ja Leedus Noo Burmistro kaubamärgi all.

Esialgu eksporditakse Leedu kaubanduskettidesse pakendatud salaamisid, pasteete, suitsusinke ja –vorste, kuid plaanis on hakata pakkuma ka teenindusleti tooteid.

AS Nõo Lihatööstuse 2008. aasta käive oli üle 190 miljoni krooni, millest eksport Lätti moodustas 15%. Ettevõttes töötab üle 140 inimese, olles maakonna üks suuremaid tööandjaid.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077