24. august 2009

Põlevkivihiid alustab uue kaevanduse rajamist

Eesti Energia Kaevandused taotleb kaevandamisluba Uus-Kiviõli kaevandusele, mis peaks veerandsajaks aastaks andma tööd nendele inimestele, kes vabanevad Viru kaevanduse ja Aidu karjääri sulgemise järel.

Eesti Energia Kaevanduste neljast praegu töötavast tootmisüksusest kaks – Aidu karjäär ja Viru kaevandus – lõpetavad mõne aasta pärast tegevuse, sest varud ammenduvad, kirjutab Põhjarannik.

Ettenägelikult on emafirma alustanud ettevalmistusi uue, Uus-Kiviõli nime kandva kaevanduse rajamiseks: tellinud uue kaevanduse sotsiaal-majandusliku mõju analüüsi ja hüdrogeoloogilise uuringu, algatanud keskkonnamõju hindamise ja esitanud keskkonnaministeeriumile taotluse kaevandamisloa saamiseks.

Aastatoodanguks on planeeritud kuus miljonit tonni aastas, mis tähendab, et uue kaevanduse aastatoodang on kavandatud mõnevõrre suuremaks, kui Aidu ja Viru praegu kokku toodavad – kumbki 2-2,2 miljonit tonni. Võimsam tootmine ei tähenda siiski uute töökohtade loomist, sest kasutusele on kavas võtta uus tehnoloogia ja võimsam tehnika.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudised.ee toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077