18. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lego kasum kasvas järsult

Euroopa suurima mänguasjatootja Lego kasum kasvas esimesel poolaastal 60% - hästi läksid müügiks nii klassikalised „Lego City“ klotsid kui „Starwars“ seeria komplektid.

Kasum kasvas 684 miljonile Taani kroonile (130 miljonit dollarit) läinud aasta sama perioodi 427 miljonilt Taani kroonilt. Käive kasvas 23% 4,37 miljardile Taani kroonile.

Tänane Taani majandusleht Börsen kirjutab, et Lego ei lase end siiski pööritavast edust kaasa kiskuda. 7% kasvu aastas, sellest piisab – ütles lehele kontserni tegevjuht Jörgen Vig Knudstorp. „Kui aga suudame rohkem müüa, seda parem,“ lisas ta.

Siiski plaanib Taani firma tootmisvõimsusi laiendada nii Mehhikos kui Ida-Euroopas. Ka Taanis Billundis – kust tuleb enamik Lego mehikesi - on läinud aastaga võrreldes 13% töötajaid rohkem – praegu kokku 1100 inimest.

Lego käive kasvas firma teatel „peaaegu kõigil“ turgudel. Suurim kasv tuli Põhja-Ameerikast ning Kesk- ja Ida-Euroopast. Uus kasvuturg on Aasia. 2013. aastal peaks uksed avama Legoland Malaisias.

Legot on peetud praeguses majanduskriisis üheks võitjaks – rasketel aegadel on lapsevanemad taas hakanud ostma Lego komplekte, mida saab varem ostetud klotsidega hästi kombineerida.

Lego on asutatud 1932. aastal. Firma omanik on Kjeld Kirk Kristiansen, asutaja lapselaps, kelle isikliku vara suuruse hindab ajakiri Forbes 2,1 miljardile dollarile. See tagab maailma rikkaimate inimeste pingereas 318. koha.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077