18. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ICAP: ostke Briti supermarketite aktsiaid

ICAP Securities soovitas investoritel osta Briti supermarketite, nagu näiteks Tesco ja WM Morrison Supermarkets, aktsiaid ja müüa toiduainetööstuste aktsiaid, et saada osa kõrgest ja kasvavast tuleval aastal algavast inflatsioonist, vahendas Bloomberg.

Lisaks jaekaupmeeste aktsiatele soovitab Londonis tegutsev maaklerfirma osta väetisetootjate ja seemnekasvatajate aktsiaid ning müüa tootjate nagu Unileveri aktsiat.

Pikaajaline toiduainete hinnatõus „jääb siia“, kuna maailma rahvastik, sissetulekud ja arenevate turgude kalorite tarbimine kasvab, kuid kliimamuutuse ning haritava maa ja vee puudus piirab pakkumist. Toidukaupade müüjad teenivad kasvavatelt hindadelt, mis on tugevasti korrelatsioonis kõrgemate ärikasumimarginaalidega.

„Võrreldes meie prognoositud tarbimise kasvu pakkumise kasvuga, lõppevad maailmas põllumajandussaaduste laovarud 2025. aastaks,“ ütles ICAPi analüütik Andy Smith. „See on põhiline põhjus, miks toiduhindades on hinnasurve ülesse.“

Toiduainete hinnad võivad tänavu enne tuleval aastal algavat tõusu veidi langeda. Analüütik Smith soovitab osta Royal Aholdi aktsiat.

Toiduainete tootjate marginaalid saavad löögi kasvavatelt toidukuludelt ja suurte põllumajandussaaduste müüjate kasvavast hinnakujunduse tugevusest, aga ka jaekaubandusgigantide tugevamast hinnakauplemise võimest.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077