13. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Traktoritehas maksab palka pelmeenides

Minski traktoritehas lubas töötajatel võtta tehase sööklast palga asemel tasuta pelmeene ja vareenikuid, kirjutas uudisteportaal charter97.org viitega telekanalile STV.

Pelmeenid ja vareenikud antakse ära omahinnaga, sest nende tootmiseks on otse traktoritehases püsti pandud uus tootmistsehh.

Varem on teatatud, et paljud Valgevene ettevõtted alustasid palga maksmist toodangus. Näiteks annab üks teine traktoritehas töötajatele palga asemel juustu ja piima. 2009. aasta algul andis üks lihatööstus igale töötajale palga katteks kolm kasti konserve. Gomeli oblastis maksti palka sibilates, Brestis vaipades, Baranovitšis aga pesus ja kangastes.

Selle põhjuseks on nimetatud majanduskriisi, mistõttu paljude Valgevene tehaste laod on pilgeni kaupa täis.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077