3. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Endise teemandimonopoli kasum kukkus 99 protsenti

Maailma suurima toorteemantide müüja DeBeersi esimese poolaasta käive langes 54 ja kasum kukkus 99 protsenti, kirjutab Rapaport News.

Endise teemandimonopoli esimese poolaasta käive kahanes 54 protsenti 1,7 miljardi dollarini ning kasum kukkus 99 protsenti kolme miljoni dollarini. Ettevõtet müügigrupi Diamond Trading Company (DTC) käive kahanes 57 protsenti 1,4 miljardi dollarini.

Teemantide tootmine langes 73 protsenti 6,6 miljoni karaadini (1 ct = 0,2g).

DeBeersi turuosa toorteemantide turul on praegu umbes 40 protsenti võrrelduna 60 kuni 80 protsendiga varasematel aastakümnetel.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077