29. juuli 2009
Jaga lugu:

Kriis piimanduses süveneb

Olukorras, kus piimatootjad ei suuda tasuda liisingumakseid, on palunud pankadelt maksepuhkust ja jäävad partnereile võlgu, plaanivad mõned piimatööstused niigi madalat piima kokkuostuhinda veelgi langetada.

Lääne-Virumaal Tapa vallas 180-pealist lehmakarja omav Mart Lees müüb oma piima Maagi piimatööstusele. Nüüd on töötleja aga teatanud, et soovib 1. augustist maksta piimaliitri eest 20 senti vähem, see viib Leesi taskust 20 000 krooni kuus ja asetab ta üsna raskesse olukorda, sest laenud ja liisingud tahavad tasumist, kirjutas Postimees.

Maagi piimatööstuse tegevjuhi Valdis Noppeli sõnul sunnib piima kokkuostuhinda langetama turu surve: «Meie oleme tarnijad ja meil on kliendid, kes dikteerivad hinna.» Ta lisas, et tööstuse väljamüügihinnad on lühikese ajaga viiendiku võrra langenud ja seis pole kiita.

Jaga lugu:
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24harro@toostusuudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppTööstusuudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077Rain.jyristo@aripaev.ee