29. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ArcelorMittal sai 792 miljonit kahjumit

Maailma suurim terasetootja ArcelorMittal sai 792 miljonit kahjumit, vahendab Bloomberg.

Ettevõte teenis teises kvartalis 792 mln dollari suuruse kahjumi ehk 57 senti aktsia kohta. Aasta eest rõõmustas ettevõte investoreid 5,84 miljardi dollarilise puhaskasumiga 84,19 dollarit aktsia kohta).

Ettevõte tegi erakorralisi kulusid - kandis maha laovarus väärtust ja tegi koondamiskulusid kokku 1,2 miljardi dollari ulatuses. Analüütikud ootasid 336 mln dollarilist kvartalikahjumit.

„Teine kvartal oli jätkuvalt katsumusterohke,“ ütles finantsdirektor Aditya Mittal. „Eeldame, et esimesel poolaastal oli tsükli põhi.“

Ettevõte pani taas tööle sulatusahjud Belgias Gentis, Prantsusmaal Florange’is ja Hispaanias Gijonis, kuna kunded ostavad terast laovarude tühjenemisest tingituna. Teises kvartalis saadeti tehastest välja mullusest 43 protsenti vähem terast ehk 17 miljonit tonni.

„Kui kõik terasetootjad tõstavad tootmist, oleme me tagasi seal, kus alustasime,“ ütles MF Global UK analüütik Charlie Dove-Edwin, kes soovitab aktsiat müüa. „turul puudub reaalne nõudlus ja veel suuremas mahus terase tootmine langetab hinda.“

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077