Autor: Koit Brinkmann • 20. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saurix Petroleum ja Infast Oil läksid offshore-firma kätte

80 protsenti mullu ligi kahe miljardi kroonist käivet näidanud mootorikütuste hulgimüüjast Saurix Petroleum kuulub nüüd Hollandi Antillidel registreeritud firmale CNP Investments N.V.

Samast ettevõttest sai eelmise nädala neljapäeval ka õlide ja kütuste hulgimüüja Infast Oili ainuomanik.

Curacao saarel maksuparadiisis registreeritud firma ilmus juba kolme aasta eest kütusemüüjate omanikeringi, piirdudes siis viiendiku suuruse osalusega. Eelmisel nädalal liikusid mõlema ettevõtte puhul Aleksei Tšuletsile ja Aleksandr Nakonetšnõile kuulunud aktsiad.

Suure tõenäosusega kuulub CNP Investments N.V. samadele meestele, sest offshore-firma on ka ASi Railservic, ASi Paldiski Sadamad ning veoste ekspedeerimisega tegeleva ASi Merktrans omanik.

Merktransile kuulub omakorda Paldiski-Kapellskäri laevaliinil opereeriv AS Baltic Scandinavian Lines, mis osteti läinud kevadel Heiti Häälega seotud Pakri Marine Investmentilt. Kõigi nimetatud firmade juhtorganitest jooksevad läbi Tšuletsi ja Nakonetšnõi nimed.

Äripäeva konsulteerinud allika sõnul olid mehed osalised Eesti piiri taga Venemaale Ust-Luuga sadamasse rajatavas terminalis, kuid sunniti sellest väljuma. Küll korraliku raha eest.

Kuid Vene ajakirjanduses on firmat CNP Investments N.V. seostatud hoopis ühe esioligarhi Vladimir Lisiniga ning seda just seoses Ust-Luuga sadamasse kaubaterminali rajamise investeeringuga.

Saurix Petroleumil on pooleli ka kohtuasi maksuametiga. Nimelt on ettevõte majandusaasta aruande järgi vaidlustanud ameti ettekirjutise. Maksude põhiosa on nad tasunud, vormistatud on see 9,66 miljoni kroonise laenuna maksu- ja tolliametile. Krediidiinfo näitab lisaks, eSaurix Petroleum ja Infast Oil läksid offshore-firma kättet ettevõttel on maksuameti ees 6,64miljoniline intressivõlg.

Saurix Petroleum ja Infast Oil läksid offshore-firma kätte

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077