12. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ecometal muudab akuhappe taaskasutatavaks

Vanu pliihappeakusid töötlev AS Ecometal käivitab lähipäevil naatriumsulfaadi kristallisaatori, mis võimaldab ka seni ohutuks muudetuna merre lastud akuhappe taaskasutatavaks muuta.

"See seade on viimane tilk, millega meie ettevõtet veel oli võimalik täiendada," kinnitas Ecometali nõukogu esimees Tõnis Kaasik Põhjarannikule, et tehnoloogia on nüüd täiuslikkuseni viidud. "Happe, mida seni oleme vesilahusena merre lasknud, kristalliseerime sealt välja ja selle tulemusena tekib uus toode, mida kasutatakse mitmes tööstusharus."

43 miljonit krooni maksma läinud kristallisaatori ehitust toetas 23,21 miljoni krooniga Norra abifond, ülejäänu tuli Ecometalil endal panustada.

Traditsioonilised valdkonnad, kus kristalliseeritud naatriumsulfaati kasutatakse, on klaasitööstus, pesupulbritööstus, tselluloosi- ja paberitööstus ning tekstiilitööstus.

AS-i Ecometal Sillamäe vanade pliiakude ümbertöötlemistehas on ainuke taoline Balti riikides, kus aastas toodetakse 12 000 tonni pliid, 1000 tonni polüpropüleeni ja nüüdsest arvestuslikult 2000 tonni naatriumsulfaati, teatas ettevõte täna oma pressiteates.

Ettevõttes töötab 53 inimest, 2008. a. käive oli 272 miljonit krooni, millest 99% oli eksport. AS Ecometal tunnistati 2008. a. Eesti parimaks eksportööriks (EAS-i konkurss „Ettevõtluse Auhind 2008“).

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077