1. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Temper toodab peamiselt ekspordiks

Vohnjas tegutseb tosina töötajaga perefirma Temper, mis valmistab kõrgtehnoloogilistel tööpinkidel aiapiirdeid, konstruktsioone Norra õlitootjatele ja kuulventiile Rootsi turule, aga püstitab ka tehaseid.

"Esimestel aastatel tegelesime põhiliselt metallkorstnate ja konteinerkatlamajade valmistamisega," rääkis firma asutaja ja juhatuse liige Rein Ruuto Virumaa Teatajale.

Metallkorstnad, mahutid ning muud energeetilised seadmed on nende toodeteks siiamaani, kuid kaasomaniku ja juhatuse liikme Raivo Ruuto sõnul hakati ehitusturu laienemisel rohkem tegelema ehituskonstruktsioonide valmistamisega, paigaldamisega ning käsipuude ja rõdupiirete valmistamisega.

Temperi suurimad projektid möödunud aastal olid Kadarbiku talu piiritustehase ehitus ja segusõlme valmistamine Suurbritanniasse.

"Käive on langenud ja kasumist ei saa ka rääkidagi, aga praegune madalseis tuleb üle elada. Arvan, et paindlikkusega elab firma madalseisu üle," kõneles Raivo Ruuto sellest, kuidas majanduslangusega toime tulla.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077