28. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

President käib homme generaatoritehases

President Toomas Hendrik Ilves külastab homme ABB Jüri tehaseid. Visiidi käigus tutvub president ABB Jüri elektrimasinate tehase ja tööstuselektroonika tehasega.

ABB Jüri elektrimasinate tehas valmistab tuulegeneraatoreid maailma juhtivatele tuulikutootjatele. ABB Jüri tööstuselektroonika tehase tegevuse põhisuund on madalapingeliste sagedusmuundurite tootmine.

Eestis tegutseb ABB alates 1992. aastast. 2008. aastal pälvis ABB Eesti parimale ettevõttele Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse poolt antava ettevõtluse auhinna. 2007. ja 2008. aastal sai ABB ka aasta välisinvestori auhinna.

Eelmisel kuul käis peaminister Andrus Ansip Krimelte tehast vaatamas ja ta tõi sellest rääkides positiivse näitena ka ABBd esile.

"Krimelte on tõsine tegija! Käisin ka eelmise aasta lõpus ABBd külastamas. Kui inimesed loevad vaid Kroonikat või vaatavad mingisuguseid telekanaleid, siis kes nende arvates Eestis tegijad on? Nende arvates on tegija Sõõrumaa, Kruuda, kes annab Pingile Porche, ja Kilk," rääkis Ansip.

"Kuid ABB toodab aastas kahe miljardi eest ekspordiks, kes sellest kirjutab? Krimelte toodab aastas miljardi eest ekspordiks! No justkui nagu polegi tegija!? No ma tean, et Äripäev on neist kirjutanud, kuid lai avalikkus Eestis ei tea tõeliste töösturite nimesid ja neil pole ettekujutustki, et see juhtub kõik siin Eestis. Ja Krimelte, suuruselt neljas viies vuugihermeetika tootja Euroopas! Kelle õlgadel see Eesti majandus siis ikkagi seisab? On siis need Kilgid ja teised või on need Krimelte ja ABB," rääkis peaminister.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077