12. mai 2009
Jaga lugu:

Nafta hind käis üle 60 dollari taseme

Naftabarreli hind käis täna esmakordselt pärast pooleaastast vaheaega ülalpool 60 dollari taset tänu uudisele, et Hiina suurendas aprillis nafta importi 14 protsenti.

Lisaks sellele langes USA dollari kurss euro suhtes, mis suurendas nõudlust toorainete järele. "Hiina numbrid on üsna muljetavaldavad," lausus uudisteagentuurile Bloomberg investeerimisfirma Confluence Investment Management turgude peastrateeg Bill O'Grady. "Hiinlased vaatavad nafta hinda, kui hea hinnaga kaupa ning on samal ajal üsna mures oma dollariinvesteeringute pärast. Nad ostavad kõiki tooraineid, mis on saadaval," lisas ta.

Nafta juunilepingute hind kerkis New Yorgi kaubabörsil päevasiseselt 60,08 dollarini barrel, mis on selle kõrgeim hind alates möödunud aasta 11. novembrist. Tõsi, hiljem langes see siiski taas alla 60 dollari barrel. Hiina on USA järel teine nafta tarbija maailmas.

Jaga lugu:
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24harro@toostusuudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppTööstusuudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077Rain.jyristo@aripaev.ee