11. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Putin: toetasime naabreid, kuid enam me ei maksa

Venemaa peaminister Vladimir Putin ütles, et riik toetas 15 aastat endisi Nõukogude Liidu maid, müües neile energeetilist toorainet maailmaturu hindadest mitmeid kordi odavamalt, kuid sellisel subsideerimisel on nüüd lõpp.

"Venemaa ei kasuta oma energiat teiste riikide mõjutamiseks. Venemaa kaupleb oma ressurssidega ja me tahame nendega kaubelda turutingimustel, maailmaturu hindadega. On olemas tunnustatud rahvusvahelised reeglid, on ka rahvusvaheliselt tunnustatud valem nii kütuse kui transiiditeenuste hinna määramiseks," vahendas Valgevene uudisteportaal charter97.org Putini sõnu Jaapani meediakanalitele.

Intervjuus, mille stenogramm on üles pandud ka Venemaa valitsuse kodulehel, ütles Putin, et Venemaa subsideeris endisi sotsialismimaid 15 aasta jooksul kümnete miljardite dollarite ulatuses. "Me arvame, et see aeg on nüüd läbi. On vaja üle minna turusuhetele," sõnas Putin. Pärast Venemaa ja Ukraina gaasitüli eelmise aasta lõpus ja selle aasta alguses on lõpuks turusuhetele üleminekus ka kokku lepitud, lisas ta.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077