11. mai 2009
Jaga lugu:

Putin: toetasime naabreid, kuid enam me ei maksa

Venemaa peaminister Vladimir Putin ütles, et riik toetas 15 aastat endisi Nõukogude Liidu maid, müües neile energeetilist toorainet maailmaturu hindadest mitmeid kordi odavamalt, kuid sellisel subsideerimisel on nüüd lõpp.

"Venemaa ei kasuta oma energiat teiste riikide mõjutamiseks. Venemaa kaupleb oma ressurssidega ja me tahame nendega kaubelda turutingimustel, maailmaturu hindadega. On olemas tunnustatud rahvusvahelised reeglid, on ka rahvusvaheliselt tunnustatud valem nii kütuse kui transiiditeenuste hinna määramiseks," vahendas Valgevene uudisteportaal charter97.org Putini sõnu Jaapani meediakanalitele.

Intervjuus, mille stenogramm on üles pandud ka Venemaa valitsuse kodulehel, ütles Putin, et Venemaa subsideeris endisi sotsialismimaid 15 aasta jooksul kümnete miljardite dollarite ulatuses. "Me arvame, et see aeg on nüüd läbi. On vaja üle minna turusuhetele," sõnas Putin. Pärast Venemaa ja Ukraina gaasitüli eelmise aasta lõpus ja selle aasta alguses on lõpuks turusuhetele üleminekus ka kokku lepitud, lisas ta.

Jaga lugu:
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24harro@toostusuudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppTööstusuudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077Rain.jyristo@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt