11. mai 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Masinatööstuse liit: spetsiaalseadmete eksport sujub endiselt

Vaatamata üldisele majanduslangusele läheb spetsiaalseadmeid tootvatel masinatööstuse ettevõtetel endiselt hästi, ütles Eesti Masinatööstuse Liidu arendusdirektor Aleksei Hõbemägi.

"Meil ei ole veel 1. kvartali andmed koos, kuid on ettevõtteid, mil erilist langust näha ei ole," ütles Hõbemägi masinaehitussektori hetkeseisust rääkides. Ta lisas, et eksport sujub neil ettevõtetel, mis tarnivad Lääne-Euroopasse spetsiaalseadmeid.

Samas on käibelangusega ettevõtete seas nii neid firmasid, mis ekspordivad oma toodangu kui ka neid, mis toodavad kohalikule turule. Hõbemägi sõnul sõltub ettevõtte käekäik eelkõige sellest, mis sektorit teenindatakse. Kehvalt läheb näiteks autotööstuse varustajail.

Hõbemägi ütles samas, et laevaehitajatel läks veel möödunud aasta lõpul üsna kenasti ja langustrendi näha polnud. "Arvestades turu üldist seisu üllatav polnud," kommenteeris ta palkade ja käibe vähendamist BLRTs, mis laevaehituse kõrval valmistab ka metallkonstruktsioone.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077