11 mai 2009

Masinatööstuse liit: spetsiaalseadmete eksport sujub endiselt

Vaatamata üldisele majanduslangusele läheb spetsiaalseadmeid tootvatel masinatööstuse ettevõtetel endiselt hästi, ütles Eesti Masinatööstuse Liidu arendusdirektor Aleksei Hõbemägi.

"Meil ei ole veel 1. kvartali andmed koos, kuid on ettevõtteid, mil erilist langust näha ei ole," ütles Hõbemägi masinaehitussektori hetkeseisust rääkides. Ta lisas, et eksport sujub neil ettevõtetel, mis tarnivad Lääne-Euroopasse spetsiaalseadmeid.

Samas on käibelangusega ettevõtete seas nii neid firmasid, mis ekspordivad oma toodangu kui ka neid, mis toodavad kohalikule turule. Hõbemägi sõnul sõltub ettevõtte käekäik eelkõige sellest, mis sektorit teenindatakse. Kehvalt läheb näiteks autotööstuse varustajail.

Hõbemägi ütles samas, et laevaehitajatel läks veel möödunud aasta lõpul üsna kenasti ja langustrendi näha polnud. "Arvestades turu üldist seisu üllatav polnud," kommenteeris ta palkade ja käibe vähendamist BLRTs, mis laevaehituse kõrval valmistab ka metallkonstruktsioone.

Jaga lugu:
Seotud lood
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Hedi Meigas
Hedi MeigasSündmusedTel: 5384 5159
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077