24. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Juhtmetootja koondab kolmandiku personalist

Maailma ühest suuremast juhtmekomplektide tootjast Volex Groupist eraldunud allüksuse koosseisu jäänud Volex Estonia taotleb tööinspektsioonilt kuni 70 inimese ehk ligi kolmandiku töötajate kollektiivse koondamise luba.

Volex Estonia juhatuse liige Margus Tang ütles Oma Saarele, et ehkki praegu tõmmatakse maailmamajanduse kehva olukorra tõttu tootmist ja töötajate arvu kokku, on omanikuvahetus pikemas perspektiivis positiivne.

«Tööd on praegu vähe ja olukord väga raske,» sõnas Tang, lisades, et seetõttu ta saatiski sel nädalal tööinspektsioonile taotluse koondada kuni 70 inimest. Kokku on firmas praegu 233 töötajat.

«Midagi pole teha, tuleb halb aeg üle elada»" nentis Tang, kelle sõnul pole firma toodangusortiment, erinevad juhtmekomplektid, praegu veel muutunud, kuid nii tema kui ka firma müügimeeskond Suurbritannias käivad lahtiste silmadega ringi ja otsivad aktiivselt uusi turge.

Kuressaares mitmesuguste sõidukite mootorite elektrisüsteemide juhtmekomplekte tootev Volex Estonia kuulub aprilli algusest Briti firmale Ionix Holdings Limited. Ionixi omanikud on Volex Groupist lahku löönud britid, allüksuse Volex Wiring Systems endine juhtkond.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077