16. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Wendre ostis Pärnu linakombinaadi hooned

AS Wendre ostis eile Pärnu linakombinaadi iirlastest omanikelt Pärnus asuva kinnistu ja kuna hoones senist tegevust ei jätkata, tähendab see poolesaja inimese koondamist ning Pärnu linatööstuse lõppu, vahendas ERRi uudisteportaal "Aktuaalset kaamerat".

Euroopa suuremate vooditekstiili tootjate hulka kuuluva Pärnu Linakombinaadi mullune käive oli miljardi Eesti krooni, kasum üle 80 miljoni ja Eestis on palgal 500 töötajat.

Rootsis viibiv Wendre omanik rootsieestlane Peter Hunt ütles, et senist tegevust Wendre linakombinaadi hoonekompleksis ei jätka.

"Meil on kindlad plaanid, aga sellest on vara veel rääkida, näiteks on mõte tuua üks tootmisettevõte Pärnusse, üks täielikult uus tootmine," ütles Hunt.

Wendre tegevjuhi Vahur Roosaare sõnul annab linakombinaat hooned firma käsutusse osade kaupa ja kolib lõplikult ruumidest välja 1. juuliks.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077