Autor: Liis Kängsepp • 29. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Wendre koondab pea sada inimest

Aktsiaselts Wendre koondab Pärnu- ja Viljandimaal kokku 80 töötajat, Viljandimaal Võhmas sulgeb ettevõte oma tsehhi ja töö kaotab 40 inimest, vahendas Pärnu Postimees.

Niisama palju inimesi jääb tööta Vändras, kus koondamisteated on enamikule juba kätte antud. Võhma tsehh lõpetab töö detsembri keskel.

Wendre tegevdirektor Vahur Roosaar ütles, et firma on tükk aega vaeva näinud, et Võhmat tegutseva ettevõttena müüa, aga kahjuks pole see õnnestunud ja nii tuleb tsehh kinni panna.

Roosaar lükkas ümber väite, et firma koondab töötajaid halvenenud majandusseisu pärast. “Tundub ebaloogiline, aga meil läheb jätkuvalt hästi, selgi aastal kavandame toodangu kümneprotsendilist kasvu. Koondamise võtsime ette seetõttu, et meil on firmas osa tegevusi dubleeritud. Aga kuna teenindame suurkliente ja suurte koguste puhul peavad olema väga head hinnad, siis peame oma sisemised võimalused üle vaatama,” selgitas Roosaar. Kuna firmal on tehas Hiinas, valmistatakse osa asju seal.

Wendre Vändra tsehhi kohta ütles Roosaar, et selle sulgemist plaanis pole. Sealsest 230st töötajast koondatakse ligi 40, teist niisama palju hakkab käima tööl Pärnus, kuhu on juba üle toodud osa masinaid.

Kokku jääb Wendrel Eestisse alles 500 töötajat.

Wendre on üks Eesti suurimaid tekstiilitootjaid, kes alles kevadel pidas plaani börsile minna. Ettevõtte toodab tekke-patju lisaks Eestile veel Poolas ja Hiinas. Mullu ületas ettevõtte käive miljardipiiri, kasumit teeniti pisut alla 100 miljoni krooni.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077