2. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nafta hind hüppas 7 protsenti

Nafta hind hüppas G20 riigijuhtide lubaduse tõttu pumbata maailmamajandusse triljon dollarit üle seitsme protsendi 52 dollarini barrel, kirjutab uudisteagentuur Reuters.

New Yorgi kaubabörsil kerkis toornafta hind 7,5 protsenti 52 dollarini barrel, Londonis kallines naftabarreli hind kaheksa protsenti 52,27 dollarini.

„Praegune nafta hinnaralli on seotud optimismiga, mis tuleneb Londonis toimuvast G20 kohtumisest,“ lausus uudisteagentuurile Houstonis asuva analüüsikeskuse IAF Advisors uuringute direktor Kyle Cooper. „Hinnatõus ei baseeru aga fundamentaalnäitajatel, sest nõudlus on väike ja laoseis suur,“ lisas ta.

Rahvusvahelise Energiaagentuuri (IEA) juht Nobui Tanaka lausus, et agentuur alandab ilmselt globaalse nõudluse prognoosi. „On selge, et allapoole revideerimine on vältimatu, aga ma ei oska öelda kui suur see on,“ lisas ta.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077