28. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saarlased ehitavad innovaatilise ekspeditsioonijahi

Saaremaa laevaehitusfirma Alunaut sõlmis lõppeval nädalal lepingu Rootsi firmaga Changelab AB 60 jala pikkuse alumiiniumist ekspeditsioonijahi Journeyman 60 ehituseks, kirjutab Meie Maa.

Innovaatiline ja loodussõbralik jahtlaev ehitatakse valmis Pöide vallas asuval ellingul ja hakkab tulevikus seilama kogu maailmas Gröönimaast Antarktikani ning Kanaari saartest Mikroneesiani.

Aluse tellija esindaja ja projekteerija Jesper Weissglas ütles, et ärilises mõttes on suur risk kasutada kogemusteta laevaehitajat, kuid et „Alunauti meeskonna seatud suured sihid ja kõrge tase, mida ma olen kogenud teistes Saaremaa laevafirmades, lubavad loota suurepärast tulemust”.

Alunauti juhi Mark Muru sõnul avab innovaatilise tellimuse võitmine Eesti väikelaevaehitussektorile uusi võimalusi nimekate vana Euroopa tootjate kõrval ning tähendab Eesti laevameistritele uut turunišši eksporditurul.

Palju jaht maksab, et soovinud Muru öelda, kuid märkis, et seda tüüpi alused maksavad kuni 2 miljonit eurot ehk üle 30 miljoni krooni.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077