27. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eukalüptikasvataja pani tulevikutehingutega puusse

Maailma suurim eukalüptipuidu tootja Aracruz Celulose sai neljandas kvartalis rekordilise 881 miljoni dollari suuruse kahjumi seoses halbade valuutapanustega, vahendab Bloomberg.

Kahjumit USAs oleva aktsia hoiutähe kohta tuli 8,55 dollarit võrreldes aastataguse 0,92 dollarilise kasumiga (kogukasum oli toona 94,7 miljonit dollarit).

Lisaks 2,13 miljardi dollari suurusele derivatiivikahjumile on puidu hind kukkunud nagu ka nõudlus Hiinas, Euroopas ja USAs. Brasiilia ettevõte käive vähenes 24 protsenti, 407,8 miljonile dollarile.

„Derivatiivikahjum on oodatust suurem,“ ütles Geracao Futuro Corretora de Valores analüütik Felipe Ruppenthal. „Positiivse poole pealt oli käive oodatust suurem.“

Aktsia hind on 25. septembrist, mil ettevõte teatas derivatiivikahjumist ja juhatuse esimees Isac Zagury astus tagasi, kukkunud 81 protsenti. Brasiilia reaal kukkus 2008 aasta teisel poolaastal 31 protsenti ja hävitas ettevõtte panust, et reaal jätkab dollari vastu tõusu.

Pangad, kelle käes on 80 protsenti ettevõtte 2,63 miljardi dollarilisest võlast ja vales suunas valuutapanustest, andsid ettevõttele üheksa aastat aega seda tagasi maksta.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077