24. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viru Keemia Grupp külmutab tsemendietehase projekti

Tulenevalt muutunud majanduslikust olukorrast otsustas Viru Keemia Grupp ajutiselt peatada tsemenditehase rajamise ettevalmistuse ja sellele järgneva tehnoloogia tarne ning ehitamise protsessi, teatas ettevõte.

Otsuse tingis järsult kardinaalselt muutunud olukord ehitusmaterjalide ja eriti tsemenditurul ning samaaegne finantsturgude nõrkus. Projekti kulgemist takistab ka seni riigi poolt vastuvõtmata otsus tehasele eraldatava CO2 kvoodi kohta.

Tsemenditehase rajamise projekti raames tegeletakse edasi planeeringute ja erinevate uuringutega ning tehakse muid ettevalmistustöid. Tsemenditehase projektimeeskond on tehnoloogia tarnija valikul ja ehitushanke dokumentatsiooni ettevamistamisel teinud väga head tööd, mistõttu on võimalik olude paranemisel koheselt alustada ehitus- ja tehnoloogiahanget.

VKG arendusdirektor Jaanus Purga ütles, et tsemenditehase ehituse alguse viibimine ei tähenda kaugeltki seda, et VKG oleks lõplikult loobunud tsemenditehase rajamise plaanist. "Seni tehtud töö on tõestanud, et põlevkivi mineraalsete jääkide ja kõrvalproduktide kasutamine tsemenditootmises on tehniliselt võimalik ja ka majanduslikult mõistlik. Jätkame projektiga endiselt, kuid tingituna muutunud olukorrast hoopis rahulikumas tempos.”

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077