17. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mehesõna ei maksa äris enam midagi

Põlvamaal liimpuidust ehituskonstruktsioone tootva OÜ Peetri Puit juhataja Peeter Peedomaa hinnangul seisavad praegused ärisuhted ka seniste raudkindlate partneritega õhukesel jääl, sest tänased kokkulepped sageli homme enam ei kehti.

„Rahavoogude planeerimist ja toormetarneid raskendab oluliselt tõsiasi, et praegu ei näi tänased kokkulepped homme enam midagi maksvat," ütles Peedomaa. "Üha sagedasemad on juhused, kui täna viseerime hinnakokkuleppe, homme aga saame telefonikõne, et jääb ära.“

Peamine põhjus, miks kokkuleppeid aina sagedamini üles öeldakse, on Peedomaa sõnul kõigis ärivaldkondades valitsev ebakindlus tuleviku ees.

"Elame päev korraga, praegu on veel tööd mõnede riigihangete kallal, aga kuna meie toodangu peamine tarbija, ehitusturg, on sisuliselt seiskunud, siis midagi roosilist ees ootamas pole," tunnistas ta. "Ka erainvestorid on oma arendusprojektid praegu külmutanud ning viibivad äraootaval seisukohal."

Peeter Peedomaa lisas, et tänast turuseisu iseloomustab senisest agaram kauplemine hinna üle, seda eriti Eesti turul. Kui veel paar-kolm aastat tagasi läks kaks kolmandikku Peetri Puidu toodangust ekspordiks, siis nüüd on vastupidi – 75% müüakse Eestis, ekspordi osakaal on 25%.

"Praegune suund on ekspordi osakaalu jälle suurendada," märkis Peedomaa.

Peeter Peedomaa

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077