16. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia nöörib elektrita talupere

Ligi kümme aastat elektrita elanud kolmelapselise maapere lõi pahviks Eesti Energia soov kasseerida liitumise eest 1,43 miljonit krooni, kirjutab Õhtuleht.

Esimest korda sai pere Eesti Energialt liitumistasu pakkumise 2000. aasta algul, siis oli see 520 000 krooni. Teist korda, 2005. aastal oli hinda küll peaaegu poole võrra alla lastud, kuid ka 259 400 krooni käis perele üle jõu. Nüüd, kui raha tuleks suuremas osas riigi rahakotist, küsib energiahiid koguni 1 430 800 krooni - tõsi, kui varem oli kirjade järgi jutt õhuliinist, siis tänavune hinnapakkumine käib maakaabli kohta.

„Kui oleks teadnud, et elektriga selline jama tuleb, poleks me kunagi siia elama tulnud,“ rehmab Harju-Järva piiril Albu vallas Mägede külas elava pere pea Jaanus käega. „See asjaajamine ja bürokraatia on kohutav!“

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077