14. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Öösel põles VKG tööstushoone

Kohtla-Järvel Viru Keemia Grupi (VKG) territooriumil asuvas tööstushoones oli ööl vastu laupäeva põleng ja plahvatus. Inimesed vigastada ei saanud ning põlemisest tingitud ohtu keskkonnale ja inimestele ei tekkinud.

Mitmekordse hoone ülakorrused ja katus on sisse langenud, läheduses seisvad kütusemahutid jäid aga terveks, selgus ERR Uudistest.

Häirekeskusele teatati tulekahjust kell 01.29 teatati häirekeskusele tulekahjust. Sündmuskohal käis 14 päästeautot, sh kaheksa põhiautot, kaks paakautot, kaks vahuaine autot, kaks redelautot, kaks kiirabiautot ning Päästeameti erikeemiatalituse spetsialistid.

Esialgsetel andmetel plahvatas hoones tulekahjus tehnoloogilises tootmisprotsessis kasutusel olev põlevaine mahuti. Tulekahju ja toimunud plahvatuse tagajärjel varises sisse 26 meetri kõrguse neljakorruselise tootmishoone katus ja ülemine korrus. Hoone alumine osa sai mehhaanilisi ja veekahjustusi. Varinguohu tõttu kustutati põlengut väljastpoolt hoonet. Hoiti ära tule levik hoone lähedal asuvatele mahutitele.

Hoones oli öises vahetuses tööl kolm inimest, kes päästjate sündmuskohale saabumise hetkeks olid majast väljas ning keegi neist vigastada ei saanud.

Päästekeskuse andmetel lokaliseeriti tulekahju lokaliseeriti kell 6.12. Tulekahju ja plahvatuse tekkepõhjus on selgitamisel. VKG kasutas tootmisprotsessis kasutati toorainena tolueeni ja metanooli. Põlemisest tingitud oht elanikkonnale ja keskkonnale puudub.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077