14. märts 2009
Jaga lugu:

Öösel põles VKG tööstushoone

Kohtla-Järvel Viru Keemia Grupi (VKG) territooriumil asuvas tööstushoones oli ööl vastu laupäeva põleng ja plahvatus. Inimesed vigastada ei saanud ning põlemisest tingitud ohtu keskkonnale ja inimestele ei tekkinud.

Mitmekordse hoone ülakorrused ja katus on sisse langenud, läheduses seisvad kütusemahutid jäid aga terveks, selgus ERR Uudistest.

Häirekeskusele teatati tulekahjust kell 01.29 teatati häirekeskusele tulekahjust. Sündmuskohal käis 14 päästeautot, sh kaheksa põhiautot, kaks paakautot, kaks vahuaine autot, kaks redelautot, kaks kiirabiautot ning Päästeameti erikeemiatalituse spetsialistid.

Esialgsetel andmetel plahvatas hoones tulekahjus tehnoloogilises tootmisprotsessis kasutusel olev põlevaine mahuti. Tulekahju ja toimunud plahvatuse tagajärjel varises sisse 26 meetri kõrguse neljakorruselise tootmishoone katus ja ülemine korrus. Hoone alumine osa sai mehhaanilisi ja veekahjustusi. Varinguohu tõttu kustutati põlengut väljastpoolt hoonet. Hoiti ära tule levik hoone lähedal asuvatele mahutitele.

Hoones oli öises vahetuses tööl kolm inimest, kes päästjate sündmuskohale saabumise hetkeks olid majast väljas ning keegi neist vigastada ei saanud.

Päästekeskuse andmetel lokaliseeriti tulekahju lokaliseeriti kell 6.12. Tulekahju ja plahvatuse tekkepõhjus on selgitamisel. VKG kasutas tootmisprotsessis kasutati toorainena tolueeni ja metanooli. Põlemisest tingitud oht elanikkonnale ja keskkonnale puudub.

Jaga lugu:
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24harro@toostusuudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppTööstusuudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077Rain.jyristo@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt