• 11.03.09, 19:30
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Atria kasvatas lihatoodete turuosa

AC Nielseni viimase turu-uuringu (oktoober 2008 – jaanuar 2009) järgi on Wõro, Maks Moorits ning Vastse-Kuuste kaubamärke esindav Atria Eesti kasvatanud oma turuosa keedu- ja suitsuvorstide ning sinkide ja pasteetide lõikes neljandikuni, teatas ettevõte.
Atria Eesti turundusjuhi Rene Kiisi sõnul on Atria leivapealsete toodete müügimaht suurenenud aasta jooksul kümnendi võrra. “Müüki on vedanud eelkõige Wõro suitsuvorstid ning Maks Moorits keeduvorstid viilupakendites,” sõnas Kiis.
“Aprillis toome turule uued viilutooted, mille abil kavatseme oma positsioone hoida ja konkurentide arvel kasvatada,” märkis Kiis.
Wõro on suitsuvorstide segmendis turuliider 34 protsendilise turuosaga müügimahus. Wõro tuntumad, naturaalse lepapuusuitsuga töödeldud suitsuvorstid on Tõmmu, Moskva, Kraakovi, Wolli ja Lepasuitsu.

Artikkel jätkub pärast reklaami

Atria vahendab Eesti turule ka Läti suurima suitsuvorstitootja Jelgava lihatööstuse kaupa.
Wõro, Maks Moorits ning Vastse-Kuuste kaubamärke esindav Atria Eesti on suuruselt teine lihatööstus Eestis.
Atria käive kasvas möödunud aastal 20 protsenti ulatudes üle poole miljardi krooni kroonini. Atria viis 2008. aastal Eestis läbi kaks suurt ühinemist - alates 1. augustist ühendati Atria Grupiga AS Wõro Kommerts ja AS Vastse-Kuuste Lihatööstus.

Seotud lood

Uudised
  • 10.02.09, 18:01
Eesti firma ostis Läti ühe suurema lihatööstuse
Läti meedia kirjutas täna, kuidas Avo Kaasiku Masa Invest omandas mullu oma koduväravas surnuks tulistatud Aigars Lusise lihatööstuse. Jelgava lihatööstus on Lätis suuruselt neljas, kuid riigi tähtsaim suitsuvorsti tootja.
  • ST
Sisuturundus
  • 25.08.25, 09:00
Täppismehaanika ja automatiseerimine terviklahendusena
Steelhouse Group Estonia OÜ ja 1UP Technology OÜ viisid koostöös Estoveri piimatööstusega ellu uue riivjuustu ja juustukuubiku transpordiliini projekti. Eesmärk oli luua uuenduslik, retseptipõhiselt konfigureeritav ja automatiseeritud tootmisliin, kus toimuks automaatne maitseainete ja muude lisandite doseerimine, samuti ka liinide automaatne pesemine. Lahendus pidi olema lihtsalt hallatav ja suuteline vajadusel korrigeerima inimlike vigade tõttu tekkinud sisendvigu – tänu nutikale juhtloogikale ja paindlikule automatiseerimissüsteemile.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele