27. veebruar 2009
Jaga lugu:

Maaomanikke ahvatleb 3000 eurot tuuliku eest aastas

Eurowind OÜ, mis kavatseb Pärnumaale umbes 50 tuulikuga Sauga tuuleenergiajaama rajada, lubab maaomanikele ligemale 3000 eurot ehk poolsada tuhat krooni tuuliku pealt aastas.

Sel nädalal Sauga vallamajas avalikul arutelul said nii vastu- kui pooltolijad aimu Eurowind OÜ kavatsustest rajada Sauga valda Urge, Rütavere ja Pulli külla umbes 50 tuulikuga Sauga tuuleenergiajaam, kirjutas Pärnu Postimees.

Maaomanikud, kelle kinnistutele peaksid tuulikud juba arendajaga kokkulepitult tulema, on enamasti tuulikute poolt, sest neile hakkab laekuma arvestatav summa renditasuna. On neidki, kes leiavad, et poolesaja tuuliku mõju sotsiaal-majanduslikule keskkonnale on tugevalt alahinnatud ja arendaja on maaomanikke rendituluga meelitades ära kasutanud inimeste teadmatust.

Rütaveres teravilja kasvatav Ants Viies on üks neist, kelle maa peale peaksid tuulikud tulema ja kel leping nende lubamise kohta Eurowindiga sõlmitud. Viiese maale pandaks püsti neli tuulikut ja talunik möönab, et lubatud tasu selle eest on kopsakas, ligemale 3000 eurot ehk poolsada tuhat krooni tuuliku pealt aastas.

Jaga lugu:
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24harro@toostusuudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppTööstusuudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077Rain.jyristo@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt