18. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia võtab kasutusele Oracle'i arveldussüsteemi

Maailma suurima äritarkvara tootja Oracle'i teatel võtab äritegevust laiendav Eesti Energia kasutusele Oracle'i kommunaalettevõtete klienditeenindus- ja arveldussüsteemi.

Eesti Energia pidi senised süsteemid välja vahetama, sest need ei vastanud enam ettevõtte ootustele ega suutnud energiaturul konkurentsieelist luua. Uus avaliku konkursiga valitud tarkvara võimaldab korraga hallata enam kui 500 000 eraisikust ja ettevõttest klienti nii Eestis kui teistes Balti riikides. Arvelduskulud seejuures vähenevad.

„Olime juba mõnda aega plaaninud senised süsteemid välja vahetada, et suudaksime Eestis ja kogu Baltimaade energiaturul konkurentsivõimelised olla. Pärast mitmete lahenduste põhjalikku kaalumist jõudsime järelduseni, et Oracle’i kommunaalettevõtete klienditeenindus- ja arveldussüsteem vastab meie vajadustele kõige paremini," kommenteeris Eesti Energia juhatuse liige Margus Rink.

"Vajasime arveldussüsteemi, mida saaks muutuva turuolukorraga kohandada ning hoiaks meieklienditeenindust heal tasemel. Oracle pakub ka nõustamisteenuseid, tunneb hästi turgu ja mõistab Eesti Energia vajadusi,” lisas Rink.

„See on seni suurim Oracle’i projekt Eestis,” rääkis Oracle’i kommunaalettevõtete haru Euroopa, Lähis-Ida ja Aafrika osakonna asepresident ja peadirektor Bastian Fischer.

Oracle'i andmebaasi kasutavad Eestis paljud ettevõtted, kuid antud juhul on tegu uue Oracle'i rakenduse kasutuselevõtuga. Äripäevale teadaolevalt kasutavad Eestis arveldusteks Oracle'i rakendusi ka EMT ja Swedbank.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077