29. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Püssis startis uus plaadivabrik

Püssi rajatud uus kiudplaaditehas, mille ehitusmaksumus kasvas planeeritud 280 miljonist ligi kaks korda suuremaks, teeb proovitootmist ning seadistab masinaid, et mõne kuu pärast tootmine täisvõimsusel käivitada.

OÜ MKT Holding alustas kiudplaadi proovipartiide tootmist mõni kuu tagasi. Esimesed valmistooted on läinud juba ka müügiks, kuid masinate lõplik seadistamine ja tehase täies mahus töölepanek võtab veel kolm-neli kuud aega, kirjutas Põhjarannik.

Kui algselt plaaniti kiudplaaditehas avada juba 2007. aasta lõpus, siis eri kooskõlastuste saamise ja kommunikatsioonide ehitamise tõttu venis ehitusaeg pikemaks ning muutus planeeritud 280 miljonist ligi kaks korda kallimaks. "Me oleme siia investeerinud sadu miljoneid kroone, millele lisandusid kulud, millega me algselt ei arvestanud," ütles MKT Holdingu juhatuse liige Mati Märtson.

Püssis toodetud plaadist läheb lõviosa ekspordiks Põhjamaadesse ja mujale Euroopasse. "Eesti turul on väike osakaal, arvestades, milline olukord siseturul praegu valitseb," ütles tehase juht Avo Pugi.

Kokku annab uus tehas tööd 35 inimesele.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077