29. jaanuar 2009
Jaga lugu:

Püssis startis uus plaadivabrik

Püssi rajatud uus kiudplaaditehas, mille ehitusmaksumus kasvas planeeritud 280 miljonist ligi kaks korda suuremaks, teeb proovitootmist ning seadistab masinaid, et mõne kuu pärast tootmine täisvõimsusel käivitada.

OÜ MKT Holding alustas kiudplaadi proovipartiide tootmist mõni kuu tagasi. Esimesed valmistooted on läinud juba ka müügiks, kuid masinate lõplik seadistamine ja tehase täies mahus töölepanek võtab veel kolm-neli kuud aega, kirjutas Põhjarannik.

Kui algselt plaaniti kiudplaaditehas avada juba 2007. aasta lõpus, siis eri kooskõlastuste saamise ja kommunikatsioonide ehitamise tõttu venis ehitusaeg pikemaks ning muutus planeeritud 280 miljonist ligi kaks korda kallimaks. "Me oleme siia investeerinud sadu miljoneid kroone, millele lisandusid kulud, millega me algselt ei arvestanud," ütles MKT Holdingu juhatuse liige Mati Märtson.

Püssis toodetud plaadist läheb lõviosa ekspordiks Põhjamaadesse ja mujale Euroopasse. "Eesti turul on väike osakaal, arvestades, milline olukord siseturul praegu valitseb," ütles tehase juht Avo Pugi.

Kokku annab uus tehas tööd 35 inimesele.

Jaga lugu:
Seotud lood
TÖÖSTUSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad tööstusuudised igal nädalal enda postkasti.

Tööstusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Harro Puusild
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24harro@toostusuudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppTööstusuudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Rain Jüristo
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077Rain.jyristo@aripaev.ee