29. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Naftafirma ostab SASilt viie miljardi eest veoteenust

Lennufirma SAS allkirjastas Norra nafta- ja gaasifirmaga StatoilHydro riigi kõigi aegade mahukaima lennunduskokkuleppe mahus üle viie miljardi Eesti krooni.

SASi ja StatoilHydro allkirjastatud koostöökokkuleppe järgi teenindab SAS järgneva kolme aasta vältel StatoilHydro lende. Lepingu väärtuseks on kolm miljardit Norra krooni (5,28 miljardit Eesti krooni) viie aasta jooksul ning seda on võimalik kahe aasta võrra pikendada.

Leping puudutab SASi ning kõiki StarAlliance'i liitu kuuluvaid partnerid ning rakendub StatoilHydro töötajatele üle maailma.

StatoilHydro annab tööd ligi 29 500 inimesele 40 riigis ning opereerib 39 nafta- ja gaasivälja. StatoilHydro kodumaiseid lende hakkavad teenindama SAS ning Wideroe, kes opereerivad Norras nädalas ligi 3000 lendu.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077