Viinatootja: kui Eestile pole meid vaja siis tuleb uksed kinni panna

Rakvere Piiritustehase juht Arno Kangur on
nördinud, tehase varad sundmüügis ja leiab, et kuna Eestile pole oma
piiritusetehast vaja siis ilmselt tuleb uksed kinni panna.

„Eesti majanduspoliitika on välistanud selle turuväljundi võimaluse ja meil ei jäägi muud üle kui pillid kokku panna, meeldib see meile või mitte,“ ütles Kangur, kelle sõnul on näeb Euroopa Parlamendi nõukogu määrus ette, et piiritusjookide tootmine on EL põllumajanduse oluline turuväljund.

„Pankrotist on asi väga kaugel, sest meie varad ületavad rohkem kui mitmekordselt meie kohustusi. Asi on lihtsalt selles, et kui Eesti riigil ei ole vaja oma piiritusetööstust siis ütlemegi välja, et ei ole vaja,“ ütles Kangur.

Tema sõnul peaks mõtlema selle peale, et kui viinatootmise traditsioon ei jätku siis mis saab meie põllumeestest. „See oleks põllumehele leivatootmise kõrval väga tõsine garantii,“ ütles Kangur.

Tema sõnul pannakse tihti Eesti viinatootjatele hingele, et viimased joodavad tarbija surnuks, kuid tegelikult on iga teine pudel odavat viina tehtud hoopis odavast Ameerika toorainest. Kanguri sõnul huvitab teda millise raha eest ostetakse see suur hulk odavat alkohol sisse ning kes selle raha teeninud on? „Me võiks arstimeid sisse osta, mida me ise toota ei suuda,“ pakkus ta.

Ettevõtte maksuvõlga kommenteerides ütles juht, et miljoni kroonise võla puhul on tegemist väikese maksuvõlaga, mille tekkimisest sügiseti on maksuamet teadlik. Moe tehase tööstuse töötajad on kõik koondatud ning Rakvere tehase umbes 70 töötajat tegelevad praegu hooldustöödega.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara