16. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pankrotihaldur müüb jääkaru Franzu parkija tervikvara

Olemas turupakkumised ja ootel tööjõud, ettevõtte tegevus seiskus 1. oktoobril, kiidab pankrotihaldur 6,5 miljoni krooniga oksjonile pandud osaühingu Eesti Parkal tervikvara.

Raplamaal Kõrvetaguse külas tegutsenud OÜ Eesti Parkal käivitus 2006. aastal. Ettevõte sai tuntuks, kui parkisid Tallinna loomaaias elanud jääkaru Franzu kasukat. Klientideks olid jahimehed, kes tõid Kõrvetagusele kütitud põtrade, metssigade, kitsede, huntide ja muude metsaelukate nahku. Suurtellimusi hangiti Kopenhaageni ja Helsingi karusnahaoksjonitelt.

Eesti Parkali kodulehel seisab parkimise hinnakiri: põdranaha parkimise eest küsis firma 2478 krooni, hundinaha eest 1770 ja karunaha eest 5900 krooni. Tšintšljanaha saab pargitud 71 krooniga, küüliku ja lamba oma vastavalt 94 ja 295 krooniga.

Enampakkumisel oleva tervikvara koosseisu kuuluvad tootmishoonega kinnistu, nahkade parkimise ja värvimise seadmed, kontorisisustus ning hoone kütteseadmed. Kinnistule on seatud 520 000-kroonine hüpoteek Swedbanki kasuks.

Krediidiinfo andmetel on Eesti Parkalil küll maksehäireid, kuid mitte väga suuri. Kuni 50 000 krooni on võlgu jäädud liisingumaksetes ja ligi 331 000 krooni riigile.

Äriregistris pole Eesti Parkali 2007. aasta majandusaruannet, kuid 2006. aastal teenis ettevõte 223 000-kroonise käibe juures 1,8 miljonit krooni kahjumit. Samas kulutati tootmishoone ostuks ja kordategemiseks üle 1,2 miljoni krooni, soetati rohkem kui 0,5 miljoni krooni eest põhivara ja inventari. Kuna osakapital langes alla seaduses sätestatut, konverteerisid omanikud firmale antud laenud osakapitaliks.

Raplas asuvas Gaius Õigusbüroos toimuva 50 000 kroonise sammuga enampakkumine on suuline, kusjuures ostja peab kogu ostusumma tasuma 15 päeva jooksul.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077