20. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parts kutsub välisinvestoreid teisele ringile

Majandusminister Juhan Parts kutsub välisinvestoreid taas Eestisse, kuna üleminekuperiood järgmisse kasvutsüklisse on parim aeg investeerimiseks.

Parts märkis ajakirja New European Economi artiklis, et pärast paari aastast kahekordset majanduskasvu seisab Eesti majandus silmitsi jahenemisega ülemaailmse majanduse aeglustumise tõttu ning sisemajanduse õitseng on lõppemas.

"Siiski on praegu suurepärane aeg investeerida järgmisse majanduskasvu ning positiivsesse äritsüklisse Eestis. Samuti on Euroopa Liidu fondide raha saadaval, et teha üleminekut järgmisse kasvutsüklisse sujuvamaks," ütles Parts.

"Sektorite kasvanud spetsialiseerumine ainult laiendab investorite võimalusi valida neile sobivaim valdkond," lisas ta.

"Eestlased on uute tingimustega kohanemise eksperdid. Nõukogude ajast mäslevate 90ndateni, kuni tehnoloogiale orienteeritud situatsioonis täna, on eestlased alati kohanenud ning taasleidnud end," märkis ta.

Parts ütles artiklis, et olles uues ülemineku etapis, on Eesti valmis minema järgmisesse majanduse õitsengusse. "Seekord domineerivad meie IT-sektor ja tootmine. Pole paremat võimalust kui praegu sellest osa saada ning kasu lõigata."

"Vaata, mida meil on pakkuda ning ära imesta, mis oleks võinud olla," kutsub Parts välisinvestoreid.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077