BLRT tahab hiinlasi, kes on harva haiguslehel ning ei joo

Eesti üks suuremaid ettevõtteid Balti
Laevaremonditehas, mis vaevleb kroonilises kvalifitseeritud töötajate
puuduses, kavatseb asendada ukrainlased ja rumeenlased hiinlastega.

Delovõje Vedomosti kirjutas, et hiinlaste tööle võtmise põhjus on lihtne: hiinlaste töö on kvaliteetne, nad istuvad harvemini haiguslehel ning ei joo. Lõppkokkuvõttes vähendavad nad ettevõtte kulutusi personalile.

dv.ee andmetel saabuvad kahe kuu pärast BLRT-sse esimesed töölised Hiinast, nemad vahetavad välja ettevõttes töötavaid ukrainlased ja rumeenlased. Praegu on käimas läbirääkimised Hiina personaliotsingufirmadega

BLRT Leedu tütarettevõtte Vakaru laivu gamykla tehastes töötab juba aasta 50 hiinlast.

BLRT personaliosakonna juhataja Heinart Puhkim kinnitas dv.ee-le, et tõepoolest praegu peetakse läbirääkimisi Hiina personaliotsingufirmadega. Kuid ta märkis, et kui hiinlased tuuakse Eestisse, siis alles järgmisel aastal.

Küsimusele, miks just sellest riigist, Puhkim vastas, et erinevalt Hiinast ei ole naaberriikides vabu töökäsi. Hiinast sissetoodavate tööliste arvu Puhkin keeldus avalikustamast, öeldes, et detailidest on veel vara rääkida.

Kokku töötab BLRT-s umbes 300 võõrtöölist. Kodakondsus- ja Migratsiooniameti andmeil töötas esimesel poolaastal Eestis 1901 välismaalast. Kodakondsus- ja Migratsiooniameti pressinõuniku Maimo-Lii Paloveeri sõnul ei ole neil andmeid selle koha, millistes Eesti ettevõtetes töötavad välismaalased.

Osale arutelus

  • dv.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara