Autor: dv.ee • 17. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BLRT tahab hiinlasi, kes on harva haiguslehel ning ei joo

Eesti üks suuremaid ettevõtteid Balti Laevaremonditehas, mis vaevleb kroonilises kvalifitseeritud töötajate puuduses, kavatseb asendada ukrainlased ja rumeenlased hiinlastega.

Delovõje Vedomosti kirjutas, et hiinlaste tööle võtmise põhjus on lihtne: hiinlaste töö on kvaliteetne, nad istuvad harvemini haiguslehel ning ei joo. Lõppkokkuvõttes vähendavad nad ettevõtte kulutusi personalile.

dv.ee andmetel saabuvad kahe kuu pärast BLRT-sse esimesed töölised Hiinast, nemad vahetavad välja ettevõttes töötavaid ukrainlased ja rumeenlased. Praegu on käimas läbirääkimised Hiina personaliotsingufirmadega

BLRT Leedu tütarettevõtte Vakaru laivu gamykla tehastes töötab juba aasta 50 hiinlast.

BLRT personaliosakonna juhataja Heinart Puhkim kinnitas dv.ee-le, et tõepoolest praegu peetakse läbirääkimisi Hiina personaliotsingufirmadega. Kuid ta märkis, et kui hiinlased tuuakse Eestisse, siis alles järgmisel aastal.

Küsimusele, miks just sellest riigist, Puhkim vastas, et erinevalt Hiinast ei ole naaberriikides vabu töökäsi. Hiinast sissetoodavate tööliste arvu Puhkin keeldus avalikustamast, öeldes, et detailidest on veel vara rääkida.

Kokku töötab BLRT-s umbes 300 võõrtöölist. Kodakondsus- ja Migratsiooniameti andmeil töötas esimesel poolaastal Eestis 1901 välismaalast. Kodakondsus- ja Migratsiooniameti pressinõuniku Maimo-Lii Paloveeri sõnul ei ole neil andmeid selle koha, millistes Eesti ettevõtetes töötavad välismaalased.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077