Niinemäe läheb Uuralisse energeetikat arendama

Eesti Energia koostootmise valdkonna juht
Toomas Niinemäe sõlmis lepingu soomlaste Fortumiga ning sõidab kaheks aastaks
Venemaale energeetikat arendama, kirjutab venekeelne nädalaleht Den za
Dnjom.

Anatoli Tšubais moodustas “RAO Venemaa”-st 15 territoriaalset genereerivat kompaniid (TGK). Alguses ostis soome energeetikakontsern Fortum Lõuna Uuralis Tšeljabinski-Tjumeni regioonis asuva TGK ? 10 kontrollpaketi. Soomlased otsisid sobivat poolteist aastat sobivat kandidaati ettevõtte juhi kohale ning valisid lõpuks välja Niinemäe.

“Fortumil on huvi selle vastu, et panna TGK-sse tugev meeskond, kes valdaks vene keelt ning omaks teoreetilisi teadmisi ja praktilist kogemust soojusenergeetika valdkonnas,” ütles Niinemäe intervjuus Den za Dnjom-ile otse Tšeljabinskist. Niinemäele ja praegu Iru elektrijaama tehnikadirektorina töötavale Udo Varikule, kes ka Venemaale tööle sõidab, näidati kõike, alates olmetingimustest kuni tootmiseni ning tutvustati neile inimesi, kellega koos hakkavad eestlased töötama.

“Sõidan kahjuks ilma pereta, sest naisel on siin töö, aga väiksem tütar Elis astus Tallinna Balletikooli, millest kaua unistas ning mõistagi ei taha ta isegi kuulda midagi kolimisest,” räägib Niinemäe.

Niinemäe sõnul on Tšeljabinskis asuvad elektrijaamad praktiliselt samad nagu Eestis: on vanemaid, nagu nt Ahtmes või Balti elektrijaam Narvas, aga on ka uuemaid – nagu Iru elektrijaam Tallinnas.

Äripäev on varem kirjutanud, et Eesti Energia koostootmise valdkonna juht ning Iru elektrijaama juhataja Toomas Niinemäe lahkub ettevõttest 15. septembril, kuna sai ahvatleva pakkumise Soome Fortumilt.

Osale arutelus

  • Liis Kängsepp

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara