Autor: Liis Kängsepp • 12. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Niinemäe läheb Uuralisse energeetikat arendama

Eesti Energia koostootmise valdkonna juht Toomas Niinemäe sõlmis lepingu soomlaste Fortumiga ning sõidab kaheks aastaks Venemaale energeetikat arendama, kirjutab venekeelne nädalaleht Den za Dnjom.

Anatoli Tšubais moodustas “RAO Venemaa”-st 15 territoriaalset genereerivat kompaniid (TGK). Alguses ostis soome energeetikakontsern Fortum Lõuna Uuralis Tšeljabinski-Tjumeni regioonis asuva TGK ? 10 kontrollpaketi. Soomlased otsisid sobivat poolteist aastat sobivat kandidaati ettevõtte juhi kohale ning valisid lõpuks välja Niinemäe.

“Fortumil on huvi selle vastu, et panna TGK-sse tugev meeskond, kes valdaks vene keelt ning omaks teoreetilisi teadmisi ja praktilist kogemust soojusenergeetika valdkonnas,” ütles Niinemäe intervjuus Den za Dnjom-ile otse Tšeljabinskist. Niinemäele ja praegu Iru elektrijaama tehnikadirektorina töötavale Udo Varikule, kes ka Venemaale tööle sõidab, näidati kõike, alates olmetingimustest kuni tootmiseni ning tutvustati neile inimesi, kellega koos hakkavad eestlased töötama.

“Sõidan kahjuks ilma pereta, sest naisel on siin töö, aga väiksem tütar Elis astus Tallinna Balletikooli, millest kaua unistas ning mõistagi ei taha ta isegi kuulda midagi kolimisest,” räägib Niinemäe.

Niinemäe sõnul on Tšeljabinskis asuvad elektrijaamad praktiliselt samad nagu Eestis: on vanemaid, nagu nt Ahtmes või Balti elektrijaam Narvas, aga on ka uuemaid – nagu Iru elektrijaam Tallinnas.

Äripäev on varem kirjutanud, et Eesti Energia koostootmise valdkonna juht ning Iru elektrijaama juhataja Toomas Niinemäe lahkub ettevõttest 15. septembril, kuna sai ahvatleva pakkumise Soome Fortumilt.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077