9. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saagpakk: piimatööstus vajab investeeringuid

Eesti piimatööstus vajab investeeringuid ja paigal seista ei tohi, sest põllumajandus areneb, erinevalt muude valdkondade langusest, ütles aripaev.ee-le ASi Saaremaa Piimatööstus juht Andi Saagpakk.

„Eesti piimatööstus tahab saada investeerimist, et efektiivsust juurde saada ja, et mingil määral maailmaturu hindadega vastavusse jõuda. Seista siin ei tohi. Põllumajandus, vaatamata kõige langusele, areneb; vähemalt piimatööstus,“ rääkis Saagpakk ning tõdes, et Valio Laeva meiereisse investeeritud 50 miljonit on igal juhul õigesse kohta läinud.

Saaremaa Piimatööstus plaanib tänavu investeerida 30 miljonit krooni juustutootmisesse ja juustu pakkimise liini. Saagpaki sõnul suurendab uus liin tootmismahtu, annab tööstusele juurde efektiivsust ja pakendiga koos paraneb ka kvaliteet ja kauba väljanägemine. „Toote välisilme kindlasti muutub, aga erijuuste lähiaastal tegema hakata ei plaani."

Peamisteks põhjusteks, miks Saaremaa Piimatööstus investeerida otsustas, nimetas Saagpakk suurendada tööstuse võimalust odavamalt toota. „Teine investeerimise põhjus on ka see, et viimasel ajal on nõudlus kasvanud.“ Saaremaal on praegu piima rohkem, kui töödelda jõutakse, mistõttu Saaremaa Piimatööstus on sunnitud osa teistele ettevõtetele ära müüma. Uus liin lahendab selle mure.

Küsimusele, kas lähiajal võib Saaremaa Piimatööstuses ette tulla töötajate koondamist või palkade vähendamist, vastas Saagpakk, et kui rääkida kvaliteetsest tööjõust, siis täna palkade vähenemisest rääkida ei sa. Teisalt mainis juht kiirelt ära, et ega palkade tõstmisest praegu ka rääkida võimalik ei ole.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077