9. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohila kontorikaupade tootja Smead Eesti sai uued omanikud

Raplamaal Kohilas tegutsev kontorikaupu tootev Smead Eesti emafirma Smead Europe’i uuteks omanikeks said emafirma juhatuse liikmed Reiner Eckhardt ja Hans Eisink.

Reiner Eckhardt ja Hans Eisink omandasid endise omaniku Smead Europe’i operatsioonid, uus ettevõte võtab tagasi varasema nime Atlanta.

„Meie selge eesmärk on saada juhtivaks ja jätkusuutlikuks, innovaatiliseks bürootarvete tootjaks. Me pühendume Euroopa turule ja tootmise efektiivsusele,” teatas Reiner Eckhardt, kes hakkab Atlantas vastutama müügi eest.

Smead Eesti juht Tarmo Kallast ütles aripaev.ee-le, et kuna toimus MBO, siis väga suurt muutust ettevõtte jaoks ei toimu. Ameeriklasest ainuomanik müüs oma ettevõtte juhatuse liikmetele. „Tegu on positiivse arenguga, sest ettevõtte ostavad turgu ja protsessi tundvad inimesed,” ütles Kallast.

Endine omanik müüs aktsiad, sest tahtis kontsentreeruda tegevusele Ameerikas. Mida uued omanikud Smead Eestile tähendavad, Kallast veel öelda ei osanud. Peakontoris toimub uue strateegia väljatöötamine ja Kallast läheb järgmisel nädalal Hollandisse koosolekule. „Lähiaegadel on võimalikud uued suunad,” ütles Smead Eesti juht, oskamata öelda, kui radikaalsed need võivad olla.

Smead Eesti on sel aastal juba kaks korda koondanud inimesi. Veebruari algul koondas Smead Eesti 22 plastmappide tootmise osakonna töötajat ja kevadel veel 51 töölist. Praegu on koosseis stabiliseerunud ja vastab mahtudele, samuti toomine, ütles Kallast.

Atlanta peakontor hakkab asuma Hollandis, Hoogezandis. Ettevõtte tegutseb enamikes Euroopa riikides läbi oma tütarettevõtetes või läbi edasimüüjate. Smead Europe on ka varem kandnud Atlanta nime, enne kui Ameerika investor ettevõtte hollandlastel ära ostis.

Smead Eesti AS on rahvusvahelisse kontserni kuuluv, paberist ja plastikust kontori- ja koolikaupu tootev ettevõte.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077