Ansipi elektriaktsiis ületab Euroopa nõutut kolmekordselt

Keskerakondlasest riigikogulane Marika Tuus
süüdistab Eesti 11,4protsendilises inflatsioonis Andrus Ansipi valitsust, kes
tõstis ennaktempos aktsiise, vahendab maakonnaleht Meie Maa.

"Sel ajal kui naftabarreli hind oli aegade kõrgeim, surus meie võimuliit mootorikütusele veel aktsiisi otsa. Lisaks aktsiis kütusele ja elektrile, mis on kolm korda kõrgem Euroopa nõudest. Aktsiiside ennaktempos tõus on tekitanud kõrge inflatsiooni, mis näiski olevat võimuliidu eesmärk, et riigikassat täita. Kuid kahjuks mõjusid maksutõusud majandusele halvasti ja rahvas hakkas hoopis vähem poes käima, mistõttu riigil jäi käibemaks saamata," selgitab Marika Tuus.

Tuus ütleb, et vaatamata Ansipi kiitlemisele, on valitsusel nüüd vesi ahjus. "Tegelikult ei ole eelarve puudujääk midagi muud kui vale planeerimine. Kui teil rahakotis raha ei ole, ei kavanda te uue mööbli ostmist. Aga valitsus on just nii käitunud. Planeerinud olematut raha ehk õhku koalitsioonileppe elluviimiseks," räägib ta ja loetleb valdkondi, kus tavainimese toimetulek kehvemaks muutub.

"Oravad töötavad pingsalt selle nimel, et oma valijate ootusi täita, et jõukam osa ühiskonnast saaks veelgi rikkamaks. Tulumaksu alandamine aga just seda eesmärki täidab, sest rohkem võidavad sellest üle 40 000se palga saajad, kui vaesemad aktsiisitõusudega kaotavad," lisab Tuus.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara