27. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saku Õlletehase kasum kukkus 13%

Saku Õlletehase teise kvartali maksude-eelne kasum langes võrreldes aastataguse ajaga 13% ja ulatus 51,8 mln kroonini. Käivet suutis õlletootja kasvatada 289,3 mln krooni ehk 2%.

Ärikulude tõus on seotud nii kaupade, tooraine, materjalide, teenuste hinna kallinemisega kui ka tööjõukulude kasvuga.

Ärikulude poole pealt kasvas enam kulutused tooraine ostmisele, milleks kuluks 2008. aasta esimesel poolel 66,9 mln krooni, võrreldes 52,3 mln krooniga. Samas on kokku tõmmatud turunduseelarvet. Kui eelmisel aasta esimesel poolel kulus Saku Õlletehasel reklaamile 49,0 mln, siis sel aastal 42,1 mln krooni.

Aastaga on natuke järele andnud Saku turuosa õlleturul. Eelmise aasta keskel omasid rahaliselt Eesti õlleturust 51% ja mahuliselt 47,2% turuosa, siis selle aasta keskel vastavalt 47,8% ja 46%.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077