Autor: Agnes Ojala • 15. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Buffett ostis osa Eestis kanda kinnitada üritanud NRG Energyst

Ameeriklasest miljardäri Warren Buffetti firma Berkshire Hathaway Inc. ostis osa Texase suuruselt teisest energiatootjast NRG Energyst, mis üritas aastatuhande vahetusel kanda kinnitada ka Eestis.

Ühtlasi on Buffett teatanud tehingust, millega ostis tüki USA suuruselt teisest naftarafineerijast ConocoPhillipsist, kirjutas Bloomberg.

Berkshirel oli 30. juuni seisuga 3,24 miljonit NRG aktsiat, teatas ettevõte täna teise kvartali investeeringuid avalikustades.

„On loogiline, et ta oma osalust infrastruktuuri- ja energiafirmades kasvatab ning NRG sobitub sellega hästi,“ ütles teiste seas Berkshire’i aktsiatega tegelev varahaldusfirma Carret Zane Capital Management partner Frank Betz. „Nõudlus energia ja elektri järele kasvab astmeliselt.“

NRG asus 1990ndate keskel Eesti riigiga läbirääkimistesse, et luua Narvas Eesti Energiaga ühisfirma elektrienergia tootmiseks. Tehing 49% Narva Elektrijaamade müügiks sõlmiti 2000. aastal. Leping kehtis veidi üle aasta, kuid tühistati siis.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077