31. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leedu plaanib Eesti Energialt elektrit osta

Leedu energiafirma on huvitatud Ignalina tuumajaama remondi ajal elektri ostmisest ka Eestist, Eesti Energiast on ka juba müügipakkumine tehtud.

Ignalina tuumajaamas kestab remont septembri lõpuni. Sel ajal peab Leedu kogu riigis vajaminevast elektrist üle poole sisse ostma. Müügipakkumise tegi Leedu energiafirmale ka Eesti Energia. Suurimaks partneriks jääb elektrikaubanduses Leedule Eesti Energia juhi Sandor Liive sõnul siiski Venemaa, vahendasid ERR Uudised "Aktuaalset Kaamerat".

"Meie pakkumine on tehtud, läbirääkimised käivad. Leedulased otsustavad, kust nad elektrit ostavad. Fakt on see, et Leedul on väga pikaajalised ja tihedad suhted Vene elektrifirmadega. Kui jaam töötab, siis nad annavad oma elektrit sinna. Võib-olla on neil kokkulepped, et nad saavad selle tagasi. Kuid meil on võimalused, me saame toota rohkem Läti jaoks ning saame toota rohkem Leedu jaoks," märkis Liive.

Kõige rohkem müüb Eesti Energia elektrit Soome. Kuigi hinnad on Sandor Liive sõnul Põhjamaades ning Läti ja Leedu vabaturul ühtlustumas."Praegu on Põhjamaade hinnad kaks korda kallimad, kui on Eesti hulgituru hind," ütles ta.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077