Leedu plaanib Eesti Energialt elektrit osta

Leedu energiafirma on huvitatud Ignalina
tuumajaama remondi ajal elektri ostmisest ka Eestist, Eesti Energiast on ka juba
müügipakkumine tehtud.

Ignalina tuumajaamas kestab remont septembri lõpuni. Sel ajal peab Leedu kogu riigis vajaminevast elektrist üle poole sisse ostma. Müügipakkumise tegi Leedu energiafirmale ka Eesti Energia. Suurimaks partneriks jääb elektrikaubanduses Leedule Eesti Energia juhi Sandor Liive sõnul siiski Venemaa, vahendasid ERR Uudised "Aktuaalset Kaamerat".

"Meie pakkumine on tehtud, läbirääkimised käivad. Leedulased otsustavad, kust nad elektrit ostavad. Fakt on see, et Leedul on väga pikaajalised ja tihedad suhted Vene elektrifirmadega. Kui jaam töötab, siis nad annavad oma elektrit sinna. Võib-olla on neil kokkulepped, et nad saavad selle tagasi. Kuid meil on võimalused, me saame toota rohkem Läti jaoks ning saame toota rohkem Leedu jaoks," märkis Liive.

Kõige rohkem müüb Eesti Energia elektrit Soome. Kuigi hinnad on Sandor Liive sõnul Põhjamaades ning Läti ja Leedu vabaturul ühtlustumas."Praegu on Põhjamaade hinnad kaks korda kallimad, kui on Eesti hulgituru hind," ütles ta.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara