Jõhvi Tööstuspargi aherainemäest saab killustik

Manuflex Ehitus on alustanud Jõhvi
Tööstuspargilt osteteud aherainemägede töötlemisega killustikuks.

“Manuflex Ehitus OÜ eraldab põlevkivi, purustab aherainematerjali ja toodab mitmes fraktsioonis killustikku, mida on võimalik kasutada erineval otstarbel - ehituste alustäitena, väikese koormusega teede ja platside rajamisel” ütles SA Jõhvi Tööstuspark juhatuse liige Teet Kuusmik.

Aherainemäed asuvad 1 kilomeetri kaugusel Narva-Tallinna maanteest, seega on logistika väga mugav materjali kasutamiseks.

„Jõhvi Tööstuspargi territooriumil asuvad aherainemäed annavad meile võimaluse võtta uuesti kasutusele materjal, mis on maapõuest paarkümmend aasta tagasi välja toodud ning kasutada ressursse loodussõbralikult,” lisas Kuusmik.

36 meetri kõrguses mäes sisaldub 562 000 tonni materjali, uuringute kohaselt on ca 70 protsenti mäemassist aherainekillustik.

Jõhvi Linnavalitsus asutas SA Jõhvi Tööstuspark 2003. aastal. Põhitegevusaladeks on ettevõtlusalane nõustamine, kinnisvara arendamine, tootmispindade üürimine, äriinkubatsiooniteenuste pakkumine, koolituste korraldamine jne.

SA-le Jõhvi Tööstuspark kuulub 25 ha suurune maa-ala Jõhvi linna territooriumil, mis on jaotatud 26 kinnistuks. Aherainemägede müügiga paar aastat tagasi sooviti vabastada 36 ja 40 meetri kõrguste mägede all kinni olevad kümmekond hektarit maad.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

Teabevara