31. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jõhvi Tööstuspargi aherainemäest saab killustik

Manuflex Ehitus on alustanud Jõhvi Tööstuspargilt osteteud aherainemägede töötlemisega killustikuks.

“Manuflex Ehitus OÜ eraldab põlevkivi, purustab aherainematerjali ja toodab mitmes fraktsioonis killustikku, mida on võimalik kasutada erineval otstarbel - ehituste alustäitena, väikese koormusega teede ja platside rajamisel” ütles SA Jõhvi Tööstuspark juhatuse liige Teet Kuusmik.

Aherainemäed asuvad 1 kilomeetri kaugusel Narva-Tallinna maanteest, seega on logistika väga mugav materjali kasutamiseks.

„Jõhvi Tööstuspargi territooriumil asuvad aherainemäed annavad meile võimaluse võtta uuesti kasutusele materjal, mis on maapõuest paarkümmend aasta tagasi välja toodud ning kasutada ressursse loodussõbralikult,” lisas Kuusmik.

36 meetri kõrguses mäes sisaldub 562 000 tonni materjali, uuringute kohaselt on ca 70 protsenti mäemassist aherainekillustik.

Jõhvi Linnavalitsus asutas SA Jõhvi Tööstuspark 2003. aastal. Põhitegevusaladeks on ettevõtlusalane nõustamine, kinnisvara arendamine, tootmispindade üürimine, äriinkubatsiooniteenuste pakkumine, koolituste korraldamine jne.

SA-le Jõhvi Tööstuspark kuulub 25 ha suurune maa-ala Jõhvi linna territooriumil, mis on jaotatud 26 kinnistuks. Aherainemägede müügiga paar aastat tagasi sooviti vabastada 36 ja 40 meetri kõrguste mägede all kinni olevad kümmekond hektarit maad.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077