22. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Õmblusfirma Adniel koondab

Kuressaares tegutsev õmblusfirma Adniel, kus 2007. aasta majandusaasta aruande järgi töötas veel 39 inimest, on sunnitud materjali nappuse tõttu koondama oma ridadest 13 õmblejat, praegu käiakse tööl väljakutse alusel.

“Kui materjali tuleb, siis helistatakse ja saab paar päeva tööd teha, aga see on ka kõik,” rääkis anonüümsust palunud töötaja, kelle sõnul viiakse töö odavama tööjõuga Hiinasse või Indiasse üle, kirjutas Meie Maa.

Õmblusfirma, mille põhitoodangu moodustavad turvatooli katted ja rõivad-tööriided, majandusaasta aruandest selgub, et eelmisel aastal jätkus küll tavapärane äritegevus, kuid müügitulu oli 33% väiksem 2006 aastast. Käibe kahanemine oli tingitud Norrale teenuse osutamise lõppemisega.

AS Adnieli kahjum 2007. aastal oli 511 634 krooni ja ärikahjum 158 679 krooni, kulusse kanti ka laos seisnud kaup 108 008 krooni väärtuses.

Eilse kuupäeva seisuga oli ettevõttel krediidiinfo maksehäirete raporti andmetel maksuvõlg 50 444, millele lisanduvad intressid.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077