Lapsi peibutavad kirjud pakendid saavad peagi hoiatavad sildid

Paljud punast ja kollast värvi maiustused
tuleb tõenäoliselt juba 2009. aastal varustada hoiatussiltidega, kui need
juhtuvad sisaldama kuut toiduvärvi, mis võivad lastel põhjustada
käitumishäireid.

Eelmisel nädalal hääletas Euroopa Parlament selle poolt, et kuut kollaseid ja punaseid toone andvat toiduvärvi sisaldavad tooted tuleb lisaks koostisele varustada hoiatussildiga: «Võib avaldada kahjulikku mõju laste käitumisele ja tähelepanuvõimele», kirjutas Postimees.

Eesti Tarbijakaitse Liit hoiatussilte piisavaks ei pea. «Lapsevanemad peavad nüüdsest veelgi hoolikamalt märgistust jälgima, näiteks väljas süües ei tea me toidu koostisest ju midagi,» seisab nende väljastatud teates ja kuna toiduvärvidel pole mingit kasulikku otstarvet, peab tarbijakaitse liit õigemaks need lihtsalt keelustada.

Sünteetiliselt on värvitud näiteks ka Kalevi draþee Merekivid, Jänksi tarretised, Hubba Bubba nätsud, M M piimaðokolaadiga kaetud maapähklid, Draakoni mustikamaitselised närimiskompvekid, Aura Active apelsini-nektariini mahlajook vitamiinidega ning Astri Pagari tort Virmaline. Haribo, Kalev, Laima, Pere Leib, Mikaado, Euroleib, Rakvere Piim, Maag ja A. Le Coq on asunud tegutsema sünteetilistest värvidest loobumise nimel või lubanud seda teha.

Osale arutelus

  • Mariliis Pinn

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara