Balti Sepik müüs küpsiste tootmise Marmitonile

Eestimaine magusatootja AS Marmiton ostis
AS Balti Sepiku küpsiste, piparkookide ja küüslauguleibade tootmise.

Balti Sepiku tuntuimad tooted on rosinaküpsis Tallinn, kaeraküpsis Kaera-Ants ja piparkoogid. Marmiton jätkab esialgu tootmist Balti Sepiku senistes tootmisruumides Tallinnas Laki tänaval, teatas ostja.

Käesoleva aasta müügikäibeks prognoosib Marmiton 42 mln krooni, millest 5 mln krooni moodustab eksport ja 2009. aastal vähemalt 55 mln krooni, millest vähemalt 9 mln krooni moodustab eksport. Kokku planeeritakse käesoleval aastal väljastada umbes 900 tonni ja 2009. aastal 1200 tonni halvaad, marmelaadi, erinevaid vahvlitooteid, sefiiri, martsipani, küpsiseid, küüslauguleibasid ja piparkooke. Põhilisteks eksporditurgudeks on Soome, Läti ja Leedu.

Marmitoni suuraktsionär on täielikult Eesti kapitalile kuuluv hulgimüüja Svensky Kaubanduse AS. Firma tegutseb alates 1992. aastast ja osutab müügi-, turundus- ja logistikateenust Eesti turul. Käesoleva aasta konsolideeritud käibeks prognoosib Svensky vähemalt 350 mln krooni. Svensky gruppi kuulub ka Viljandimaal Võhmas asuv mahlatootja AS Largo. AS Marmiton annab tööd 70 inimesele.

Osale arutelus

  • Agnes Ojala

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

Teabevara