Autor: Agnes Ojala • 27. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Balti Sepik müüs küpsiste tootmise Marmitonile

Eestimaine magusatootja AS Marmiton ostis AS Balti Sepiku küpsiste, piparkookide ja küüslauguleibade tootmise.

Balti Sepiku tuntuimad tooted on rosinaküpsis Tallinn, kaeraküpsis Kaera-Ants ja piparkoogid. Marmiton jätkab esialgu tootmist Balti Sepiku senistes tootmisruumides Tallinnas Laki tänaval, teatas ostja.

Käesoleva aasta müügikäibeks prognoosib Marmiton 42 mln krooni, millest 5 mln krooni moodustab eksport ja 2009. aastal vähemalt 55 mln krooni, millest vähemalt 9 mln krooni moodustab eksport. Kokku planeeritakse käesoleval aastal väljastada umbes 900 tonni ja 2009. aastal 1200 tonni halvaad, marmelaadi, erinevaid vahvlitooteid, sefiiri, martsipani, küpsiseid, küüslauguleibasid ja piparkooke. Põhilisteks eksporditurgudeks on Soome, Läti ja Leedu.

Marmitoni suuraktsionär on täielikult Eesti kapitalile kuuluv hulgimüüja Svensky Kaubanduse AS. Firma tegutseb alates 1992. aastast ja osutab müügi-, turundus- ja logistikateenust Eesti turul. Käesoleva aasta konsolideeritud käibeks prognoosib Svensky vähemalt 350 mln krooni. Svensky gruppi kuulub ka Viljandimaal Võhmas asuv mahlatootja AS Largo. AS Marmiton annab tööd 70 inimesele.

Jaga lugu
Toostusuudised.ee toetajad:
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077