• 04.06.08, 10:44
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Fjodor Berman trügib elektriturule

Eesti suurimaid tööstusettevõtteid BLRT Grupp tahab tuulegeneraatoreid valmistama hakata ning uurib kõige uuemaid tehnoloogiaid energiatootmise vallas.
Näiteks peagi hakkab Fjodor Bermani juhitav ettevõte valmistama ABB kontsernile tuulegeneraatorite võlle. Selle tarbeks ostis firma kaks tööpinki, investeerides üle 30 miljoni krooni, kirjutas Toivo Tänavsuu oma ajaveebis.
Lisaks rajab firma hetkel Eestis enneolematult suurte mõõtmetega sisetreipinki, kus on võimalik valmistada keevituskonstruktsioone kaaluga kuni 60 tonni. Sellelt hakkavad tulema muuhulgas tuulegeneraatorite suuremõõtmelised detailid, näiteks tripoodid ehk jalad. Treipinki investeeritakse 26 miljonit krooni.
BLRT plaanib suurendada oma osa mere tuulegeneraatorite tootmisahelas, kuna näeb selles vallas suurt kasvupotentsiaali. Merepargid on küll kallimad, aga võimsamad ja neid saab paigaldada sinna, kus nad kellelegi ette ei jää. Parkide rajamiseks ehitab BLRT isegi spetsiaalse laeva.
Tulevikus soovib tööstusmagnaat Berman kaasa rääkida ka elektritootmises, uurides hetkel uusi mereenergia tehnoloogiaid, mis muundavad hoovuste energia elektriks. Elektritootmist peetakse BLRTs kaugeks, ent realistlikuks tulevikuks.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 10.10.24, 14:42
Lihtne lahendus ettevõtte juhile võlgade haldamiseks - Infopanga võlaregister
Ettevõtte juhid puutuvad sageli kokku keeruliste võlgnikega ja hilinenud maksetega, mis võivad mõjutada ettevõtte rahavoogusid ja tekitada täiendavat stressi. Võlgnikega tegelemine on aeganõudev ja koormav protsess, eriti kui sellega kaasnevad pidevad meeldetuletused, vaidlustused ja võlgnike passiivsus. Infopanga võlaregister pakub aga tõhusat lahendust, mis aitab juhtidel hallata võlgnevusi kiiremini ja lihtsamalt, säästes nii aega kui ka närve.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele