Autor: Mariliis Pinn • 30. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sundpuhkusele jäävad Elcoteqi töötajad saavad hiljem jätkata

Eesti suurimaid tööandjaid Elcoteq Tallinn saadab suveks umbes 300 töötajat osaliselt tasustatud sundpuhkusele, kuid nad saavad sügisel ettevõttes tööd jätkata.

Elektroonikaettevõtte peadirektori Heikki Mäki kinnitusel on tegu ajutise pausiga ning sügisel, kui tootmismahud hakkavad taas kasvama, saavad sundpuhkusele saadetud inimesed soovi korral tööd jätkata, vahendas ETV24.

Elcoteqis töötab praegu 2100 inimest, kuid kolmeks suvekuuks jääb neist tööle umbes 1800, sest 300 töötajat saadetakse sundpuhkusele ja 28 inimest koondatakse. Need 28 on peadirektori kinnitusel nö valgekraed, kelle arvu on hiljuti vähendatud teist samapalju.

Samas on Elcoteqi töötajate seljatagune kindlam, kui kunagi varem, sest juba mitu aastat ei sõlmita nendega tähtajalisi töölepinguid, mis lõpevad koos projektiga nagu mõned aastad tagasi, vaid kõik on alalised töötajad. Sundpuhkusel olijatele makstakse 60 protsenti riigi miinimumpalgast ehk 2610 krooni kuus.

Tallinna tehas on praegu keskendunud sidevõrguseadmete tootmisele ning nendel liinidel on 90 vaba töökohta, kuid tööspetsiifika on veidi teistsugune, kuna tegu on suuremate detailidega ning ümberõppest keegi eriti huvitatud ei olnud.

Sundpuhkusele saatmise tingis juhtkonna kinnitusel asjaolu, et tootmismahud tõusevad ja langevad sõltuvalt tellijatest ning paus võib tekkida, kui üks projekt on lõppenud ning mõni uus tellimus hilinenud. Kuna on loota, et sügisel tootmine taas kasvab, siis tööjõudu koondada ei tahetud, vaid eelistati hoida neid reservis.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077