Sundpuhkusele jäävad Elcoteqi töötajad saavad hiljem jätkata

Eesti suurimaid tööandjaid Elcoteq Tallinn
saadab suveks umbes 300 töötajat osaliselt tasustatud sundpuhkusele, kuid nad
saavad sügisel ettevõttes tööd jätkata.

Elektroonikaettevõtte peadirektori Heikki Mäki kinnitusel on tegu ajutise pausiga ning sügisel, kui tootmismahud hakkavad taas kasvama, saavad sundpuhkusele saadetud inimesed soovi korral tööd jätkata, vahendas ETV24.

Elcoteqis töötab praegu 2100 inimest, kuid kolmeks suvekuuks jääb neist tööle umbes 1800, sest 300 töötajat saadetakse sundpuhkusele ja 28 inimest koondatakse. Need 28 on peadirektori kinnitusel nö valgekraed, kelle arvu on hiljuti vähendatud teist samapalju.

Samas on Elcoteqi töötajate seljatagune kindlam, kui kunagi varem, sest juba mitu aastat ei sõlmita nendega tähtajalisi töölepinguid, mis lõpevad koos projektiga nagu mõned aastad tagasi, vaid kõik on alalised töötajad. Sundpuhkusel olijatele makstakse 60 protsenti riigi miinimumpalgast ehk 2610 krooni kuus.

Tallinna tehas on praegu keskendunud sidevõrguseadmete tootmisele ning nendel liinidel on 90 vaba töökohta, kuid tööspetsiifika on veidi teistsugune, kuna tegu on suuremate detailidega ning ümberõppest keegi eriti huvitatud ei olnud.

Sundpuhkusele saatmise tingis juhtkonna kinnitusel asjaolu, et tootmismahud tõusevad ja langevad sõltuvalt tellijatest ning paus võib tekkida, kui üks projekt on lõppenud ning mõni uus tellimus hilinenud. Kuna on loota, et sügisel tootmine taas kasvab, siis tööjõudu koondada ei tahetud, vaid eelistati hoida neid reservis.

Osale arutelus

  • Mariliis Pinn

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Tööstusuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Statistika

Valdkonna töökuulutused

TECH SYSTEMS otsib PROJEKTEERIJA-KONSTRUKTORIT

Tech Systems OÜ

28. veebruar 2019

KLINKMANN EESTI AS otsib MÜÜGIJUHTI

Klinkmann Eesti AS

26. veebruar 2019

RECTICEL otsib QHSE INSENERI

Tammiste Personalibüroo OÜ

21. veebruar 2019

Teabevara