Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 28. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leedu elektrifirmad tegid Balti riikides ajalugu

Balti riikide ajaloo suurim ettevõtete liitumistehing koguväärtusega 2,1 miljardit eurot (ligi 33 mld kr) sõlmiti eile.

Selle tehinguga liideti kolm Leedu elektriettevõtet üheks uueks firmaks LEO LT (Lithuanian Electricity Organization), teatati aripaev.ee-le.

Tegemist oli mahult suurima liitumiste ja ülevõtmiste tehinguga, mis on kunagi Balti riikides teostatud. Leedu riiki nõustas tehingu juures investeerimispank Evli.

LEO LT loomise eesmärk on suurendada piirkonna energiasõltumatust ning tagada Leedu turvaline ja efektiivne energiavarustatus. LEO LT osaleb ka Leedu uue tuumajaama ehitamisel ja rajab elektriühendused Leedust Rootsi ning Poolasse..

"Oleme väga rahul, et meil oli võimalus nõustada Leedu valitsust siinsele piirkonnale niivõrd olulise tehingu sõlmimisel. See tehing on ka Evli jaoks ajalooline. Saime rakendada oma pikaajalisi kogemusi erastamistel ning energiasektori liitumiste ja ülevõtmiste alal Balti riikides,” sõnas Evli Securities Balti juhatuse esimees Aidas Galubickas.

Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Tööstusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Harro PuusildTööstusuudised.ee juhtTel: 519 355 24
Toomas KeltTööstusuudiste toimetajaTel: 50 72 816
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077