• 28.05.08, 17:13
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Gaasiküte kaotab populaarsust

Gaasi hinna tõusud on oluliselt kahandanud eestlaste seas gaasikütte populaarsust, mistõttu on maagaasil põhinevate kütteseadmete müük vähenenud kolmandiku võrra.
Eesti küttelahenduste müügi ja kaasajastamisega tegeleva ettevõtte OÜ Küttemaailm müügitulemustest selgub, et seni enimmüüdud gaasikütteseadmed on loovutanud liidrikoha taastuvenergial põhinevatele küttesüsteemidele.
Võrreldes eelmise aasta esimese kvartaliga tegi gaasikütesüsteemide müük läbi 30protsendilise kahanemise, moodustades tänavu kütteseadmete kogumüügist siiski veel 30 protsenti. Samal ajal kasvas üle kolme korra taastuvenergial põhinevate küttesüsteemide müük, mis moodustas nüüd kogumüügist ligi 40%.
Uuesti on populaarsust kogumas elektrikütteseadmed, kuid seda läbi kombineeritud lahenduste ja soojuspumpade (kogumüügist 25%). Kütteõli kasutavate seadmete müük on aga kahanenud minimaalseks ja moodustab kogumüügist alla 2%.

Seotud lood

Uudised
  • 06.05.08, 15:54
Gaasi hinna tõus kergitab korterite küttekulu ca 20 protsenti
OÜ Küttemaailm arvutuste kohaselt tooks Eesti Gaasi taotletav maagaasi 41potsendiline müügihinna tõus keskmises Tallinna korteris kaasa küttekulude ca 20protsendilise kasvu.
  • ST
Sisuturundus
  • 09.10.24, 15:36
Better World – RS veebipoe keskkonnasäästlikud valikud
Me kõik tahame anda oma panuse keskkonna heaks, kuid seda pole alati lihtne teha. Ühe suurema elektroonika ja tööriistade edasimüüja, RS’i Better World tootevalik on aga mõeldud just selleks, et oleks kergem teha keskkonnasõbralikke ja usaldusväärseid otsuseid, mis on paremad inimestele, planeedile ja teie ettevõttele.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Tööstusuudised esilehele